logo

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI / KLAUZULA INFORMACYJNA 
Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych


1. Administratorem danych osobowych jest MOTO REWOLUCJA sp. z o.o. sp. k. Nr KRS:0000695797, NIP: 739-389-25-87, REGON: 366135498 zwana dalej KTMSKLEP.PL. Osoba, której dane dotyczą może skontaktować się z administratorem danych osobowych:
a) pisemnie, na adres MOTO REWOLUCJA sp. z o.o. sp. k., ul. Lubelska 35D, 10-408 Olsztyn
b) telefonicznie, pod numerem: 89 526 47 49

2. Zaufani partnerzy
a) Blumedia
b) InPost
c) GLS
d) Artneo
e) Savecart

3. Administrator danych osobowych wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Osoba, której dane dotyczą może skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych:
a) pisemnie, na adres: MOTO REWOLUCJA sp. z o.o. sp. k., ul. Lubelska 35D, 10-408 Olsztyn
b) za pośrednictwem adresu mailowego: [email protected]

W jakich celach są przetwarzane Twoje dane osobowe?

Za Twoją dobrowolną zgodą dane mogą być więc przetwarzane do celów marketingowych, w tym profilowania i zautomatyzowanego przetwarzania, w odniesieniu do produktów i usług podmiotów trzecich. W razie wyrażenia tej zgody dane mogą być przetwarzane przez KTMSKLEP.PL oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW. Ponadto, Twoje dane mogą być także przetwarzane w celu dopasowania treści witryn internetowych KTMSKLEP.PL do Twoich zainteresowań, a także wykrywania botów i nadużyć oraz pomiarów statystycznych i udoskonalenia usług KTMSKLEP.PL

Podając dobrowolnie KTMSKLEP.PL swoje dane osobowe w usłudze subskrybcyjnej, wyrażasz zgodę na wysyłanie informacji drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dn. 18 lipca 2002 r. Z zastrzeżeniem powyższych postanowień, KTMSKLEP.PL będzie chronić Twoje Dane Osobowe z zachowaniem odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa i będzie przestrzegać stosownej ustawy o ochronie danych, zaś Twoje dane osobowe będą wykorzystywane w celu poprawnej obsługi korzystania z Serwisu.

Okres przechowywania danych osobowych

Dane będą przetwarzane w celach marketingowych do momentu wycofania przez Ciebie zgody na takie przetwarzanie.

W odniesieniu do usług KTMSKLEP.PL Twoje dane będą przetwarzane przez okres, w którym usługi te będą świadczone oraz, czasami, po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów.

Jeżeli chodzi o dopasowanie treści portalu KTMSKLEP.PL do Twoich zainteresowań, a także wykrywania botów i nadużyć oraz pomiary statystyczne i udoskonalenie usługi, Twoje dane będą przetwarzane w tych celach do momentu wyrażenia sprzeciwu.

Podstawa prawna:

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych w celach marketingowych jest Twoja dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych, w tym na profilowanie i zautomatyzowane przetwarzanie.

W odniesieniu do świadczenia usługi KTMSKLEP.PL Twoje dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit b) RODO (jest to niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą).

Jeżeli chodzi o dopasowanie treści portalu KTMSKLEP.PL do Twoich zainteresowań, a także wykrywanie botów i nadużyć oraz pomiary statystyczne i udoskonalenie usługi, Twoje dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (uzasadniony interes administratora). Uzasadnionym interesem administratora jest dopasowanie treści usług KTMSKLEP.PL, np. serwisów internetowych lub aplikacji do Twoich potrzeb, zapewnienie bezpieczeństwa tych usług, a także ich ciągłe udoskonalanie.

Wymóg podania danych

Podanie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne. W razie niewyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych pozostawianych przeze Ciebie w ramach korzystania ze stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym zapisywanych w plikach cookies Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane w tym celu. Cookeis to drobne informacje, które przechowywane są przez Twoją przeglądarkę na twardym dysku Twojego komputera. 

Podanie danych w celu realizacji usług KTMSKLEP.PL jest niezbędne do świadczenia tych usług. W razie niepodania tych danych usługa nie będzie mogła być świadczona.

Przetwarzanie danych w pozostałych celach tj. dopasowanie treści witryn internetowych KTMSKLEP.PL do Twoich zainteresowań, wykrywania botów i nadużyć w usługach KTMSKLEP.PL, pomiarów statystycznych i udoskonalenia usług KTMSKLEP.PL jest niezbędne w celu zapewnienia wysokiej jakości usług KTMSKLEP.PL. Niezebranie Twoich danych osobowych w tych celach może uniemożliwić poprawne świadczenie usług.

Do jakich odbiorców przekazywane będą Twoje dane osobowe?

KTMSKLEP.PL informuje, iż nie przekazuje osobom trzecim gromadzonych danych osobowych. Dane podawane przez klientów są wykorzystywane do celów księgowych, przetwarzania zamówień i realizacji subskrypcji na rzecz Użytkowników. Dane kontaktowe wykorzystywane są również do przesyłania Użytkownikom przez KTMSKLEP.PL informacji o swoim przedsiębiorstwie, produktach i świadczonych usługach, w tym także do przeprowadzania ankiet dotyczących zadowolenia klienta i badań rynkowych. Możesz w każdej chwili zaktualizować dane oraz zrezygnować z otrzymywania informacji marketingowych. W celu wywiązania się z zawartych umów (np. wykonania zamówionej usługi) i dostarczenia Ci usług najwyższej jakości KTMSKLEP.PL może przekazywać Twoje dane podwykonawcom takim jak firmy kurierskie lub partnerzy handlowi, świadczący na rzecz KTMSKLEP.PL usługę o charakterze pomocniczym. KTMSKLEP.PL przekazuje wówczas jedynie te dane, które są niezbędne, wyłącznie do celów określonych w umowie.

Twoje dane mogą być również przygotowane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa np. organom ścigania w razie zgłoszenia przez organ żądania na odpowiedniej podstawie prawnej (np. dla potrzeb toczącego się postępowania karnego).

Jakie są Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych?

Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Nas Twoich danych osobowych: 
-prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
-prawo żądania sprostowania danych 
-prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach), 
-prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
-prawo do ograniczenia przetwarzania danych.

W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw: 
-prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
-prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.
-W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem danych lub z Inspektorem ochrony danych. Dane kontaktowe wskazane są wyżej. 

Zmiany w polityce prywatności

Zawiadomienia o zmianach w niniejszej polityce będą umieszczane w zakładce polityka prywatności. Jednakże, w sytuacji kiedy podpisałeś konkretny zbiór zasad i warunków, wówczas każdy warunek odnoszący się do Danych Osobowych zawarty w takiej umowie unieważnia wszelkie zawarte w ww. zakładce warunki, które nie są zgodne z taka umową.

Zmiana podanych danych kontaktowych
Aby dokonać zmiany dowolnych danych kontaktowych, które są w naszym posiadaniu, prosimy o kontakt na adres email: [email protected]

Twoje uwagi
KTMSKLEP.PL prosi o przekazywanie wszelkich uwag na temat tej witryny internetowej lub polityki prywatności na adres email: [email protected] lub telefonicznie 89 526 47 49 nr wewn. 3